Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

15. 10. 2012 16:04
Proboha!!! Vy jste ekonomickým náměstkem????

Vždyť vy ani nevíte, která bije.  Úkolem každé banky je stanovit úrok, za který půjčí peníze - podle podle kriterií banky.  Centrální banky světa určují také své úroky: úroky, za které půjčují bankám. A je to ve výsostné kompetenci těch bank, resp. jejich statutárních orgánů (u nás bankovní rady v čele s guvernérem).  Ministři financí do tohoto kroku nemají (alespoň teoreticky) co mluvit.

   A teď mně vysvětlete, jak provede někdo devalvaci koruny.  To by mně moc zajímalo.

  Chápu, že je vaší povinností, kopnout si do vlády, ČNB, Kalouska a nevím koho. Proč však kvůli plnění této povinnosti ze sebe děláte méněcenného?

0 0
možnosti

Stará kára

15. 10. 2012 16:16
Re: Proboha!!! Vy jste ekonomickým náměstkem????

Jen pro úplnost: snaha o oslabení koruny (zatím takové pokusy měly vždy jen krátkodobý dopad) není devalvace!!!

0 0
možnosti

Frollik

15. 10. 2012 13:39
Nejsem sice ekonom, ale na koncepci pana Singera

se mě něco nelíbí (pokud ji novináři otiskli správně). Především nechápu, kde bere prostor pro další snižování repo sazby ze současných 0,25%. Také jeho přání zvýšit inflaci na 2%, když ta aktuální je 3,5% jsem poněkud nepochopil. Obecně však navrhovat devalvaci koruny a zvyšování inflace je perfektní zpráva pro ty co se mají rozhodovat, zda si dlouhodobě šetřit na důchod v prvním až padesátém pilíři, který nám tato, údajně pravicová vláda nabízí. Jinak chápu pana Singera, že je třeba nějak eliminovat příjmy např. 80 tis. pro každého felčara nebo 200 litrů odměny sekretářce co dře jako kůň. Při "pražském" přístupu ke koruně jimi budeme zanedlouho tapetovat a vzor je nám asi Výmarská republika.;-)

0 0
možnosti

johnpeters

15. 10. 2012 14:49
Re: Nejsem sice ekonom, ale na koncepci pana Singera

Trefná poznámka na to,že nejste ekonom...Nemohu nedodat,že pan Singer ekonomem bude,ale málo platné,je to přece jen Klausův muž.A to hovoří za mnohé! ;-(Jinak prima rozbor!R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS