Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

17. 9. 2012 21:01
Jenom škoda,

že denaturovat metylalkohol tak, aby se vůbec nedal pít, je řešitelné, ale drahé.

1 0
možnosti
ZK

SID09

17. 9. 2012 21:45
Re: Jenom škoda,

Mám takové tušení, že tuzemští distributoři vůbec netušili, že rozváží do černých stáčíren metanol.

S největší pravděpodobností dodavatel nemrznoucí směsi z Polska asi změnil základní surovinu a místo denaturovaného lihu použil levnější metanol. Vozí se to k nám většinou ve velkých plastových barelech - 500 - 1000 l, kde směs je nabarvená a naparfémovaná, takže na první pohled je to nepitné a splňuje to veškeré podmínky oběhu zboží. Teprve filtrací a následnou úpravou se dostával ze směsi relativně čistý líh - byť žádná extra kvalita to nebyla, ale nebyl jedovatý. Pokud zaměstnanci "úpravny" nevěděli o změně základní suroviny, dali nevědomky do oběhu čistý jed. Silně pochybuju, že by to někdo z distributorů dal do oběhu, kdyby věděl, že distribuuje jed, místo etanolu. Stejně tak nepředpokládám, že by byl někdo tak hloupý a nechal by si dovést cisternu metanolu a ten by zpracovával na chlast ( byť načerno ). !!!

0 0
možnosti
C

carolusI

17. 9. 2012 20:08
Je to jinak

Stát s organizovaným zločinem neprohrává. On s ním těsně spolupracuje. Povinnosti vůči občanům likviduje, ale navzdory tomu buduje další a další úřady, které mají jen jeden účel: zabezpečit další koryta pro přátele a přátele přátel. Zavedení registračních pokladen je z tohoto pohledu jen směšné a zbytečné gesto.

Postup policie jen dokazuje její neschopnost.  Obchod, ve kterém se najde otrávený alkohol by něl být okamžitě uzavřen a jeho majtel sedět s obviněním z obecného ohrožení. Pak by začli ptáčci rychle zpívat odkud alkohol koupili.

A kecy z ministerstva financí, že sledování dodávek metylalkoholu zapovídají předpisy EU opravdu hraničí se zdravým rozumem. Kdo za to bere provize?

1 0
možnosti
VMPDJ

vezu maso pro doktora Jacksona

17. 9. 2012 20:16
Re: Je to jinak

Organizovany zlocin stat ovlada a zamerne nechal zlikvidovat jeho kontrolni funkce.

0 0
možnosti
A

antexio001

17. 9. 2012 15:03
Nebudu polemizovat s Vaším blogem, někde máte pravdu

(zeštíhlení státu až na samou hranici schopnosti vykonávat službu) a někde naprosto blafujete a cucáte z prstu(význam registračních pokladen a jejich aplikace v praxi), takže standardní směs tezí, argumentů a polopravd, i míchání hrušek s jablky, přesně jako na dalších blozích, jen sofostikovaněji podstrkované "pravdy". Jen tak na okraj - napište si do profilu, že jste členem ČSSD, aspoň budou všichni čtenáři tušit, co "objektivního" je čeká...:-)

1 0
možnosti
JH

bednarik62

17. 9. 2012 14:09
Samozřejmě

by se občanům žilo za prvé a především mnohem lépe, kdyby český odvar soc demokracie neházel hromadně vládě nenávistné klacky pod nohy, kdyby se po klaus--zemanovsku ráčili domluvit na objektivně nutných opatřeních. Komunistická == kontrazápadní soc.demokracie sleduje pouze jeden cíl, shodit, znemožnit rozšlapat současnou vládu ((té předchozí se to komikovi Paroubkovi zdařilo,,-- ikdyž neměl ani potuchy, co najednou s vítězstvím)), a najmenovat do ministers.křesel svoje lokaje, samozřejmě úplně stejně neschopné najít pěšinku k prosperitě.

V normální, kulturní zemi by lupič Rath způsobil pokles voličs.hlasů jeho mateřské partaje na jednu desetinu

1 0
možnosti
P

petrajana

17. 9. 2012 13:36
Obě mafie se perou a prohráváme my !

1 0
možnosti
Í

í-mejlka

17. 9. 2012 13:28
Žijete v jiném státě!?

Stát se rozhodně nezmenšil; počet úřadů, agentur a podobných organizačních útvarů roste jako zběsilý. A počty úředníků v již ustanovených a zavedených rostou neméně. No nepřipravuje se právě v této době vznik úřadu pro potírání korupce? - Pokud nemáme dostatečné zákony - od toho je tu vláda a parlament, aby je vytvořili, navrhli a urychleně schválili, na to rozhodně nový úřad nepotřebujeme! A co agentura pro pěstování konopí pro lékařské účely? - Už dnes se ví, že dvouletá přípravná lhůta pro její ustanovení je "vražedně" krátká. Cožpak nemáme ministrestvo zemědělství, ministerstvo zdravotnictví a na nich mraky úředníků? Jsou snad tito neschopni něco takového vytvořit?

A to, milý pane, se zaobírám jenom tím, co se právě připravuje; na to, abych probrala jenom jednu státní agenturu, kde se počet úředníků za 6 let zvýšil ze 34 na 852 a na ostatní jiné probíhající radovánky mi tu místo nestačí.

1 0
možnosti
PH

modrénebe

17. 9. 2012 13:33
Re: Žijete v jiném státě!?

ještě bych dodal, že by měl autor blogu, donutit lidi pracující ve státní zprávě, aby pracovali, jako v soukromé sféře a ne si jenom chodit pro výplatu.

0 0
možnosti
SCV

Soulburner CXLVI. Věčný

17. 9. 2012 13:24
Bývalý komunisté

kteří kdysi stavěli marxismus, dnes vyznávají falešný mýtus svobody. Jejich svoboda, ale není svobodou, jen anarchií a chaosem kde možnosti má jen nejsilnější, co si umí bez skrupulí cokoliv urvat a ukrást. Ti vás budou nenávidět.

0 0
možnosti
JS

kelner

17. 9. 2012 17:13
Re: Bývalý komunisté

Ono s těmi bývalými komunisty to začíná být složité. Od roku 1989 uplynulo už 23 let, takže těch bývalých moc už nezbývá. Jsou už současní. Zatím se daří jejich názory likvidovat poukazováním na zločiny komunismu, ale jak dlouho to ještě vydrží?

0 0
možnosti
PH

modrénebe

17. 9. 2012 13:20
autore,

jděte se vycpat kontrolních a represivních institucí je jako máku, proto je třeba zřídit další instituce a státní orgány na kontrolu těch kteří mají vše kontrolovat a až to vše uděláte, tak jsem zvědavý kdo v této zemi bude tvořit hodnoty. Všichni lidé ve státní zprávě pracují tak, že nepracují. V privátním sektoru by se to stát nemohlo.

2 0
možnosti
VMPDJ

vezu maso pro doktora Jacksona

17. 9. 2012 20:15
Re: autore,

Kontrolni funkce statu je u nas byla poslednich 20 let dukladne nicena, prave proto aby se snadneji kradlo ve velkem. To ze je hafo uradu nic neznamena kdyz jim politici zamerne nahazi klacku pod nohy.

1 0
možnosti
KN

Karl Novak

17. 9. 2012 13:20
Stát se nezmenšil,

naopak, současná vláda, která si říká "pravicová" stát zvětšuje.

Zakládá úřady, nabírá lidi a pro jejich fungování zvyšuje daně a taky zavádí nové daně.

A současná aféra je důsledek státního vynálezu spotřební daně.

1 0
možnosti
JH

bednarik62

17. 9. 2012 14:35
Re: Stát se nezmenšil,

KARL NOWAK==== a když chce někdo snižovat=== vypochodují rudí odboráři do ulic a začnou ječet-pískat-sakrovat

0 0
možnosti
E

ELAPHURUS

17. 9. 2012 13:17
stát prohrává s mafií

Správně - stát prohrává SÁM se SEBOU.....

2 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 977x
Aktivní politik, který se zajímá o život kolem sebe. Mám na starosti finance města Plzeň, kde jsem náměstkem primátora.

Seznam rubrik