Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

2. 8. 2012 21:57
Celkem by se dalo souhlsit

Ale jedna věta je zaručeně nepravdivá : ,,Zaručí to však, že obyvatelé našeho kraje budou i nadále platit za energie přijatelné ceny –" . Kdo to zaručí a jak ? Že by neviditelná ruka trhu ?  A další otázka je, jakým způsobem kompenzovat místním obyvatelům pokles hodnoty jejich nemovitostí. Postará se o to majitel spalovny ? A to nejsem odpůrcem stavby, jen si myslím, že zamlčovat stinné stránky není správné.

0 0
možnosti
VMPDJ

vezu maso pro doktora Jacksona

2. 8. 2012 16:14
"budeme mít"

Libi se mi jak politik pouziva plural majestikus. Jako by ta spalovan snad patrila vsem. Obcane budou mit, to ano, ale jen smrad a rizika plynouci z dovozu odpadu. Rejzovat budou majitele a na ne napojeni politici a ti si na zadne "my" urcite hrat nebudou.

0 0
možnosti
PD

grol2

2. 8. 2012 15:38
Svět není černobílý

Každá mince má dvě strany. Pravdou je, že v okolí spaloven je velmi často slušný smrádek. Pravdou ale také je, že by tomu tak bý nemuselo, kdyby někdo něco nezvoral nebo někde neušetřil. A tady pomůže vždy pouze tvrdý tlak veřejnosti. Druhou stranou věci je, že občané z přítomnosti blízké spalovny nic nemají. Očekával bych zde, že si je bude spalovna předcházet tak, jako to svého času dělali (možná ještě dělají) nabříklad Severočeské doly. Pak by je lidé vnímali také trošku jinak. Bohužel realita je často taková, že tu je (finanční) zájem postavit spalovnu,  použít na to dotace (tzn. peníze daňových poplatníků). Cílem je postavit ji kvůli návratnosti co nejlevněji, na techniku se tedy často úplně nehledí. A pak začít vydělávat. To ovšem znamená, že je potřeba cenu energií nastavit co nejvýše a provozovat ji co nejlevněji. A už to smrdí.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

2. 8. 2012 14:23
Neuvěřitelná arogance papaláše

, který u té spalovny nebude bydlet. Myslím, že by se nejprve měl zavázat, že 10 let bude u spalovny žít s celou rodinou, a teprvé poté by bylo možné brát jeho slova vážně Rv

1 0
možnosti
PJ

Hellmoon

2. 8. 2012 13:17
Jsem eko - terorista

Jak je teda vyřešeno spalování? Co se bude spalovat? Bude někdo třídit odpad ke spalování? Co bude s nebezpečnými plyny? Bude později možné dostavení filtrů na kouřovody? Bude někdo hlídat výskyt rakoviny v chotíkově a lochotíně?

Nic proti , ale když v zimě teplárna spálila  (buh ví co) tak se tu nedalo dýchat. Když už to srovnáváte k továrně proč neudělat třídírnu , vytřídit kovy .... a  zbytek spálit?

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

2. 8. 2012 13:14
Návratnost investice je rovněž v desetiletích

Pár drobností - odpad se přes spálením třídí - kovy, sklo, plasty. Co se nespálí, to se použije na výrobu škvárobetonových tvárnic, jako podsyp pod silnice, ....

.

Ekologické aktivisty bych nacpal do autobusů, odvezl do SRN do nějaké spalovny, udělal jim tam exkurzi a na závěr bych jim řekl, ře Němci nesmí komunální odpad skládovat již více jak 10 let a že všechno musí spalovat + fakt, že podobný zákaz čeká i ČR.

2 0
možnosti
PJ

Hellmoon

2. 8. 2012 13:18
Re: Návratnost investice je rovněž v desetiletích

Kde se to třídí?

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 977x
Aktivní politik, který se zajímá o život kolem sebe. Mám na starosti finance města Plzeň, kde jsem náměstkem primátora.

Seznam rubrik