Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

PeTaX

2. 7. 2012 15:23
Celý ten systém stojí na hlavě.

Obyvatelé jakékoliv aglomerace by si své věci měli financovat v co nejmenším kruhu. Nač protahovat tyto peníze státním rozpočtem? Jen další zbytečná pravomoc v rukou státních politiků! A tomu dala, tomu dala, tomu nedala. Proč by obyvatelé Suché Lozi měli ze svých daní financovat nějaké pražské rozmařilosti, třeba OpenCard? Když se do Prahy podívají jednou za život a prakticky všechno si dosti krvavě zaplatí.

Je to typický výmysl byrokratické centralizace. A vždy zdroj korumpování, snaha o život a blahobyt za cizí peníze.

Buď asignace daní, anebo místní daně. Ať dají konšelé hlasovat o speciální dani za účelem výstavby toho, či onoho. Třeba na dva roky. A zastupitelé přijmou/nepřijmou. Věc bude/nebude. Přesun rozhodování co nejblíže k člověku. A ne co nejdále!

0 0
možnosti
SK

slava kunst

2. 7. 2012 12:40
daňová asignace

Není to sice spása, ale tím, že část peněz se ocitne mimo pařáty politiků je daleko efektivnější.

Jenže její zavedení v ČR asi nemožné.

0 0
možnosti
MV

kurt godel

2. 7. 2012 11:52
Už je to tak,

budete muset začít šetřit a využívat dotace z EU opravdu efektivně. Nedá se svítit, nejdražším cyklostezkám, předraženým přístrojům v nemocnicích a jiným "výstřelkům" regionálních politiků (snad) už bude konec. Platí to stejně pro Plzeň i Hradec (....), stejně jako pro politiky z různých stran. Teď se teprve ukáže, jací jste hospodáři...

0 0
možnosti
E

elDoctor

2. 7. 2012 11:40
Je na místě připomenout, že

to byl návrh TOP09, který pak díky novele zákona o RUD znamená, že Praha a další velká města přijdou o stamiliony Kč ročně. A k tomu paradoxně i plno malých obcí v chráněných oblastech (kde jinde by měly být podporovány, když už jim dávají zabrat i různé ekoteroristické organizace - viz příběhy okolo NP Šumava). Argument, že na malých městech se tolik nekrade a peníze se lépe uhlídají, je zcela mimo realitu. Korupce a protekcizmus je na malých městech daleko horší než ve velkých (všichni se znají nebo jsou příbuzný, ruka ruku myje...), jen ty objemy jsou menší. Tak si starostové zařídili něco víc na hraní.

0 0
možnosti
JR

Jiří Rymeš

2. 7. 2012 11:38
Náměstkovi plzeňského primátora se nelíbí, že by se od roku

2013 zmenšil rozdíl mezi příjmem obce na obyvatele pro velká a malá města z šestinásobku pouze na pětinásobek. On si totiž neuvědomuje, že i v obcích třeba o tisíci obyvatelích by rádi postavili dětské hřiště a opravili chodníky. Velká města pořád ještě budou dostávat mnohem více peněz na jednoho obyvatele než malá města. On by pan náměstek chtěl rozhodovat o co největším balíku peněz. Rozumím vám, že se vám nové RUD nelíbí.

0 0
možnosti
E

elDoctor

2. 7. 2012 11:43
Re: Náměstkovi plzeňského primátora se nelíbí, že by se od roku

A Plzni a v Praze je budovat nepotřebují? a k tomu MHD, které využívají i obyvatelé menších měst, starat se o památky, kvůli kterým sem jezdí turisté (a ty přetrpět) a mnoho dalších a dalších povinností, které nejsou jen pro město samé, ale i pro obyvatele např. Suché Lozi. Je třeba si uvědomit, že Praha a Plzeň Suchou Loz nepotřebují, ale Suchá Loz je potřebuje.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

2. 7. 2012 11:23
Máte tam pár klenotů

Nejhezčí je formulace, že obce nejsou důvěrzhodné pro finanční sektor. Ale hlavní je celá idea - celé RUD. Jakékoli RUD bude vždy jen výsledkem nějakého vzorečku a na realitu dané obce nebude mít žádný vztah. Co takhle místo RUD mít obecní přirážku k daním? To by se ukázalo, nakolik lidé stojí o samosprávu. Ale já vím, jsme v Česku, takže je to jen fantazie

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 977x
Aktivní politik, který se zajímá o život kolem sebe. Mám na starosti finance města Plzeň, kde jsem náměstkem primátora.

Seznam rubrik