Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Richmonds

4. 6. 2012 13:08
...

tak Kalouskův systém úspor náhlých změn je asi v takovém duchu, že abych ušetřil, přestanu chodit do práce...

0 0
možnosti
X

xychteen

1. 5. 2012 11:01
Soustavným chaotickým přebíháním z levoboku na pravobok...

...a zpět lze rozhoupat a převrhnout i Titanic.

:

Zvažuju možnost založení Strany Poctivých Zlodějů s hlavním sloganem "Nebudeme zakrývat, že chceme taky krást, ale za všech okolností se budeme snažit, aby něco zbylo i pro vás". V tomhle čurbesu by to mohlo fungovat až k jasné nadpoloviční většině.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

1. 5. 2012 10:50
Stát nebudujeme na zelené louce

Máme dědictví z minulých let a s tím je třeba kalkulovat. Pokud vás tíží vysoký dluh, musíte uvažovat, jak ho splácet. Pokud jsou nastavené nějaké výdaje, nemůžete je jen tak škrtnout bez ohledu na to koho se to dotkne. Pokud stát v minulosti něco garantoval, měl by počítat s tím, že to buď dodrží, nebo že bude čelit arbitrážím. Máme nějaké mezinárodní smlouvy, v jejichž rámci se pohybujeme. A existuje nějaká světová ekonomická situace, kterou jako proexportní stát musíme brát v úvahu.

-

Kalousek a tato vláda to možná nezvládají nejlíp, ale obviňovat je z levicovosti je stejně laciné jako když je odbory obviňují z likvidace sociálních jistot. Vláda se v tom plácá, skoro bych řekl, že je v pozici tonoucího. A tonoucímu nepomůže, když kritizujeme barvu jeho plavek nebo mu vyčítáme, že nemá koupací čepici. I když jeho plavecký styl není valný, nehodí se mu držet hlavu pod vodou. A nevěřím, že by Sobotka byl lepším plavcem, už jsem jeho styl viděl.

1 0
možnosti
A

abire

1. 5. 2012 13:42
Re: Stát nebudujeme na zelené louce

Výstižné vyjádření. Snad jen, že tonoucí se má pokusit vylézt na břeh a ne lhát ostatním, že umí plavat, v duchu zásady, když se utopím já, tak proč ne ostatní.

2 0
možnosti
JS

sochor

1. 5. 2012 10:44
V ČSSD jsou samí odborníci

Právník Sobotka ministrem financí, strojní zámečník Zrzavecký ekonomickým náměstkem.

1 0
možnosti
P

pilsener

1. 5. 2012 10:56
Re: V ČSSD jsou samí odborníci

A upřímný koloťuk Gross rentiérem.

0 0
možnosti
JB

marx

1. 5. 2012 10:35
Do

amerických výdajů ma ještě daleko. Jenom jejich zdravotnictví maji lide nad 65 let zadarmo a bez poplatků  a je toho víc.[>-]

0 0
možnosti
VH

Stará kára

1. 5. 2012 10:07
Povídání o státních investicích je krásné

Z hlediska zdůvodnění ve vašem blogu je dokonce jedno, zda do státních úředníků či jinak - oboje udrží zaměstnanost.   Jenže: na ty investice je třeba mít peníze. A pokud mají ty investice skutečně zvýšit zaměstnanost (a HDP), nemohou se vzít jakýmkoliv způsobem šetření (jedno zda zdaněním, či omezením spotřeby státu). To by zaměstnanost (a HDP) svazovalo.  Musely by přijít další peníze (jen tak můžeme zaměstnat více lidí či více lidem zaplatit). Tedy museli bychom si více půjčit.  To je to, co mnozí nechceme.  Nechceme do "Řecka".

   Prostě: pokud chceme postavit o 50 km dálnice víc, abychom zaměstnali 1.000 lidí (aniž bychom si půjčili dalších 200 mld.), musíme nejspíš propustit 3.000 (nenáviděných) úředníků. Pravda, bude o 50 km dálnic víc. Ale nebude méně nezaměstnaných.

1 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 977x
Aktivní politik, který se zajímá o život kolem sebe. Mám na starosti finance města Plzeň, kde jsem náměstkem primátora.

Seznam rubrik